Over ons

Eenvoudige smederij vanaf 1919

Grondlegger Hendrik Jan Arendsen startte in 1919 in de Doetinchemse “Stadstuinen” (nu bekend als Missetstraat) met de eerste activiteiten van onze huidige machinefabriek. Met inschrijvingsnummer 86 behoorde hij tot de eerste ondernemers die zich officieel in Oost-Nederland vestigden. Het bedrijf groeide in de daaropvolgende decennia van eenvoudige smederij tot wat Arendsen Machinefabriek B.V. nu is: een volwaardige machinefabriek en constructiebedrijf, waar ambachtelijke kennis, servicegerichtheid en innovatieve toepassingen hand in hand gaan.
Wat we in de loop der jaren hebben geleerd, is dat goede service en betrouwbaarheid doorslaggevend zijn voor succesvol ondernemen. Als we afspraken maken, komen we deze na. Dat verwachten we van onze leveranciers. Dat verwachten we van onze medewerkers. Dat mag u van ons eisen.
We leveren of repareren binnen de gestelde tijd en soms zelfs eerder, zodat u verder kunt met uw werk. Ongetwijfeld kunnen we een op uw probleem toegespitste oplossing aanbieden. U bent van harte welkom.

ISO/VCA

Kwaliteit en veiligheid hebben bij Arendsen Machinefabriek b.v. altijd hoog in het vaandel gestaan. Hendrik Jan Arendsen was een man van puntjes op de i. Deze goede eigenschap is ook in de volgende generaties behouden gebleven.

In januari 2007 werden kwaliteit en veiligheid officieel bevestigd middels certificering conform de norm NEN-EN-ISO 9001:2008 en de richtlijnen VCA* (2008/05)

De Lepper neemt Arendsen Machinefabriek over

Na jarenlang als collega’s te hebben samengewerkt, hebben we besloten om de samenwerking tussen Arendsen Machinefabriek en De Lepper B.V. te optimaliseren. Arendsen Machinefabriek is sinds 1 maart 2018 dan ook overgenomen door De Lepper B.V.

Het is natuurlijk wel de bedoeling om de zaken steeds meer gezamenlijk op te pakken. Daarom hebben we besloten dat Arendsen Machinefabriek gaat verhuizen en intrekt bij De Lepper aan de Oude Terborgseweg 306 in Doetinchem. De bekende ”Arendsengezichten” blijven evenals de contactgegevens. Ook de samenwerking met de Slagmangroep zal intensief blijven bestaan.

Wouter Bruggert
Wouter is de financiële spil in het metaalbewerkingsbedrijf en neemt de inkoop, planning en facturatie voor zijn rekening. Hij heeft een achtergrond in het management, transport en logistiek.

Thomas Bruggert
Thomas is werktuigbouwkundige en elektrospecialist van huis uit. Hij begeleidt en coördineert het technische gedeelte van de projecten van begin tot eind.

Wouter Bruggert
Wouter BruggertEigenaar
Thomas Bruggert
Thomas BruggertEigenaar
Arendsen Machinefabriek & De Lepper
Arendsen Machinefabriek & De LepperHuidig pand